Kay's Tango Orkest

BigBand van de Tango

Kay’s Tango Orkest, bestaande uit een bandoneon, accordeon, viool, altviool, cello, gitaar, piano en contrabas, brengt zowel het repertoire uit de Epoca D’oro, de gouden tijd van de tango, als nieuwe composities ten gehore. Het orkest is opgedeeld in drie secties: de bandoneonsectie, de strijkerssectie (viool, altviool en cello) en de ritmesectie (gitaar, piano en contrabas).

Of je nu ervaring hebt in een symfonieorkest, kleiner ensemble, jazzband, of nog nooit eerder in een orkest hebt gespeeld en wilt ontdekken hoe het is, je bent van harte welkom om met ons mee te spelen en het rijke repertoire van de Argentijnse tango te verkennen. We vragen wel dat jouw instrument en niveau aansluiten bij ons orkest.

Kay Sleking
Als orkestleider is Kay ervan overtuigd dat overgave, plezier en swing de gouden drie-eenheid vormt.

Florita Cesnik
Sectieleider Florita is bandoneon docent en geeft groeps- en privéles met de focus op het repertoire.

Strijkerssectie
Voorafgaand aan de repetities kun je meedoen aan sectie repetities. Zo wordt de groep nog hechter.

Ritme sectie
De piano en contrabas bepalen de swing van het orkest Als bassist speel je zowel pizzicato als arco.

Het orkest bestaat uit ervaren amateur musici en professionele musici die met veel enthousiasme werken aan het repertoire en het creëren van een rijke orkestklank, waarin swing, virtuositeit, diepgang en melancholie centraal staan.

De verschillende secties repeteren afzonderlijk kort voor de tutti-repetitie, wat bijdraagt aan een helderder inzicht in jouw rol in het orkest en het algehele samenspel verbetert. Als je meer wilt weten over onze werkwijze, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

De repetities vinden tweewekelijks plaats van 11:30 tot 14:30 uur in de ruime zaal met vleugel van Meneer de Wit, Amsterdam-West.

Repetitiedata 2023/24

10 & 24 september, 1 & 15 oktober, 5 & 19 november, 3 & 17 december, 7 & 21 januari, 4 & 18 februari, 3 & 17 maart, 7 & 21 april, 12 & 26 mei, 2 & 16 juni.

Repetitiedata 2024/25

1 & 15 september, 6 & 20 oktober, 3 & 17 november, 1 & 15 december, 12 & 26 januari, 9 & 23 februari, 9 & 23 maart, 6 april, 4 & 18 mei, 1 & 15 juni.

Bandoneon

Ben je een bandoneonist en wil je ervaren hoe het is om deel uit te maken van een bandoneonsectie? Dat kan! Met eenvoudige arrangementen kun je als sectie al een prachtig resultaat neerzetten. Doordat de partijen in het arrangement verschillen in niveau, kun je zelf kiezen waar jouw uitdaging ligt.

Een vereiste is wel dat je muzikaal onderlegd bent op een ander instrument.

Bij voldoende interesse zal er een bandoneon sessie plaatsvinden in Amsterdam.

Informatie

Concerten

Hoewel repeteren een plezier op zich is, is de presentatie van het ‘harde werken’ de kers op de taart. Daarom staan er gedurende het seizoen verschillende optredens gepland, waarvan 17 december, 21 januari (openbare repetitie), 23 mei en 16 juni al definitief zijn vastgesteld. Zet die data in je agenda, want dit wil je niet missen!

Seducción musical: Un encuentro con el tango

Muzikale verleiding: Een ontmoeting met tango

Laat je verrassen door het optreden van het Groot Tango Orkest, onder de swingende leiding van Kay Sleking, een waar eerbetoon aan de magie van de Tango! Deze Big Band van de Tango brengt op overtuigende wijze een scala aan stukken, variërend van melancholische tot swingende tango’s, milonga’s en walsen, zorgvuldig gekozen uit het gouden repertoire van orkesten uit Buenos Aires, de Nuevo Tango van Astor Piazzolla, en hedendaagse composities.

Naast het overweldigende orkestrepertoire biedt dit programma ook intieme momenten, met het duo bestaande uit bandoneon en gitaar, een bandoneonduo, uitgevoerd door Kay Sleking (gitaar/bandoneon) en Florita Cesnik (bandoneon) en een kwartet met Radboud Post (viool), Florita Cesnik (bandoneon), Robin El Hage (piano) en Kay Sleking (contrabas). Hiermee wordt een rijk palet aan klanken gepresenteerd, waarbij je wordt meegenomen van de begintijd van de tango tot en met de hoogtijdagen.

De verhalen over de muziek die tussen de stukken door worden verteld, vormen een rode draad door het programma en voegen een extra dimensie toe.

De leden van dit orkest bestaan uit zowel zeer ervaren amateurmusici als professionele musici uit heel Nederland, die met veel kennis en vaardigheid het prachtige repertoire tot leven brengen.

Reis mee door dit hartverwarmende programma vol muziek, zang en verhalen.

Musici

Leiding en contrabas: Kay Sleking

Bandoneon
: Florita Cesnik, Bas Mijling, Ilone Koning,
Caroline Olijve, Ria de Jong, Janneke Schellekens.

Accordeon
: Ria de Jong, Jolanda Moor.

Viool
: Gea Smid, Martijn van der Most, Joan van Beuzekom, Annemieke Guns.

Altviool
: Ge van Enst, Joke Witteveen.

Cello
: Roelf ter Veld, Eline Roelofsen.

Piano
: Jan van Houten

Zang
: Janneke Schellekens

 

Omdat Tango orkest NL het delen van kennis en samenwerking met andere professionele tangomusici belangrijk vindt, nodigen we gastmusici uit bij onze concerten. Hieronder kun je kennismaken met pianist Robin El Hage en violist Radboud Post, die beiden ook docenten zijn.

Robin

Robin El Hage – piano

Informatie
Radboud tango orkest NL

Radboud Post – viool

Contact

De concerten bestaan vaak uit een concertant gedeelte en een dansgedeelte. In het concertante deel is een duo- of solostuk een vast onderdeel om de diversiteit van de Argentijnse tango te benadrukken. In de video kun je een kort fragment beluisteren van een bandoneon-duo.

Speel mee met een opname

Om je de ervaring te geven van deelname aan een tango orkest, nodig ik je uit om mee te spelen met deze midi file van Milonga for three van Astor Piazzolla. Stuur een e-mail om de bladmuziek voor jouw instrument te downloaden.

Informatie | Inschrijven

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de cursussen, sessies, projecten, gratis bladmuziek en concerten door je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Mis geen enkele update en ontvang als eerste alle belangrijke informatie!