Tango op het Wad

Orkest Sessies & Concert

In februari is de allereerste Tango Orkest Sessie van start gegaan op Terschelling. Het was een onvergetelijke ervaring voor de muziek-, tango- en natuurliefhebbers. Bekijk verderop de fotoreportage.

Het prachtige Waddengebied vormt het decor van deze Tango Orkest Sessie, waarbij het programma zo is opgesteld dat je kunt genieten van het meespelen in de Big Band van de Tango, evenals ontspannen wandelingen en fietstochten door de duinen en langs het strand.

Van 27 tot en met 31 oktober vindt de volgende, ditmaal vijfdaagse Orkest Sessie plaats, midden in het prachtige herfstseizoen. Het is tevens een perfect moment om volop van de Melkweg te genieten, met de hemel als een melkachtig witte band vol duizenden sterren.

Als je van Tango op het Wad een traditie wilt maken, noteer dan alvast de volgende sessie in 2025 van 3 tot en met 5 april.

Dit orkest staat open voor zowel ervaren amateurmusici als professionele musici. Tijdens de repetities staat de verdieping van het tango metier centraal, en de ervaring heeft geleerd dat ervaren amateurmusici en professionals elkaar wederzijds verrijken en inspireren.

FOTO REPORTAGE 23-25 FEBRUARI 2024

Het repertoire dat behandeld wordt, omvat stukken uit de Epoca D’oro, de gouden tijd van de grote tango-orkesten, evenals Nuevo Tango (Astor Piazzolla) en eigentijdse composities.
Wanneer je je inschrijft, ontvang je voor aanvang van de workshop de bladmuziek, zodat je je optimaal kunt voorbereiden. Of je nu ervaring hebt in een symfonieorkest, kleiner ensemble, jazzband, of zelfs nog nooit eerder in een orkest hebt gespeeld maar dit wilt ontdekken, je bent van harte welkom om de rijke wereld van de Argentijnse tango te komen verkennen.

De workshop staat open voor de volgende instrumenten:
Bandoneon, accordeon, klarinet, viool, altviool, cello, gitaar, piano en contrabas.

Dit hebben wij gespeeld!

Dit weekend stond in het teken van enkele parels uit het ‘gouden’ orkestrepertoire. Om alvast in de juiste sfeer te komen, konden de musici de opnames beluisteren van de stukken die op het programma stonden.

P.S. Vergeet niet de muziek die momenteel op de website speelt, te stoppen.

Informatie

Programma Tango Orkest Sessies:

Zondag:
Repetitie: 14:00 – 17:00
Aansluitend Borrel
Diner: 18:00

Maandag t/m Woensdag
Repetitie: 10:00 – 12:00
Lunch: 12:10 – 13:00
Repetitie: 13:00 – 14:30 & 17:00 – 18:00
Aansluitend diner

Donderdag
Repetitie: 10:00 – 12:00
Lunch: 12:10 – 13:00
Repetitie: 13:00 – 15:00
Diner 18:00

CONCERT: 20:00 uur

LOCATIE

Folkshegeskoalle Schylgeralân
Badweg Hoorn 11
8896 KC Hoorn Terschelling

Tarieven Tango Orkest Sessies:

Volledig Arrangement (vijf nachten logies en volpension + vijf dagen Tango Orkest Sessies)

Eigen kamer:
Logies + volpension, incl. toeristenbelasting: €885,50
Tango Orkest Sessies: €300
Totaal: €768,40

Gedeelde kamer (per persoon):
Logies + volpension, incl. toeristenbelasting: €485,50
Tango Orkest Sessies: €300
Totaal: €785,50

Alleen deelnemen aan Tango Orkest Sessies:
Tarief: €300

Als deelnemer aan deze sessies op Terschelling ontvang je een speciaal ontworpen ‘Tango op het Wad’ T-shirt als aandenken.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Om Terschelling te bereiken, neem je de veerboot vanuit Harlingen. Je kunt online reserveren bij Doeksen.

Als je van plan bent een fiets te huren op Terschelling, kun je vooraf een reservering maken bij Tijs Knop of Zeelen. Je kunt je gehuurde fiets ophalen bij aankomst met de veerboot, terwijl jouw bagage wordt bezorgd. Zo kun je meteen vanaf het eerste moment op Terschelling genieten van een prachtige fietstocht langs het waddengebied.

Als je vroeg op het eiland aankomt, zijn er tal van gezellige plekken waar je kunt neerstrijken voor een kopje koffie, een wijntje of een lunch. Bij het Groene Strand, een prachtig natuurgebied, kun je genieten van het adembenemende uitzicht bij Paviljoen de Walvis. Daarnaast zijn er in Terschelling West tal van leuke eetgelegenheden te vinden.

 Check ook even de link hieronder.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de cursussen, sessies, projecten, gratis bladmuziek en concerten door je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Mis geen enkele update en ontvang als eerste alle belangrijke informatie!