Over

Orkestleider en oprichter Kay Sleking staat met zijn uitgebreide ervaring bij Codarts, Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam, waar hij ensembles en orkesten leidde, hoofdvaklessen verzorgde en zijn theoretische kennis deelde bekend als zowel een gepassioneerde pedagoog als een inspirerende orkestleider.

Zijn expertise komt tot uiting in de succesvolle orkestlessen en tango-orkestcursussen die hij in Nederland, België en Frankrijk aanbiedt, speciaal ontworpen voor ervaren amateurmusici en professionele musici. Daarnaast verzorgt hij tango-orkestworkshops voor het Conservatorium van Amsterdam.

Tango Orkest NL draagt de stempel van Kay Sleking. Voor hem staat het verbinden van mensen centraal, met een focus op stimulatie en inspiratie. Zijn werkwijze is gebaseerd op het benutten van onontdekte mogelijkheden. Als cursist krijg je de kans om je volledige potentieel te verkennen en de ruimte om dit te laten groeien. Kay’s filosofie draait om het maken van muziek op een diep emotioneel niveau. Met andere woorden, samen muziek maken betekent leren luisteren naar elkaar, ruimte geven aan anderen en respect hebben voor elkaars ruimte. De connectie die ontstaat door op deze manier samen te spelen, is zowel voor de musicus als het publiek inspirerend.

Daarnaast hecht Kay veel waarde aan de mix van ervaren amateurmusici en professionele musici, omdat ze elkaar op diverse manieren kunnen inspireren en verder kunnen brengen.

Naast begeleiden van musici heeft Kay meerdere professionele tango orkesten opgericht en treedt hij internationaal op als contrabassist, gitarist en bandoneonist.

Voor meer informatie ga naar kaysleking.com

Ik vind het boeiender om naar muziek en kunst te kijken als manieren om jezelf te ontdekken en verbinding te maken met anderen, in plaats van ze simpelweg te zien als het creëren of uitvoeren van muziekstukken en kunstwerken.” Kay Sleking

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de cursussen, sessies, projecten, gratis bladmuziek en concerten door je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Mis geen enkele update en ontvang als eerste alle belangrijke informatie!